Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kennelträffen 2018

Direkt efter kenneltärffen så laddade jag upp bilderna och skrev ett långt inlägg om våran härliga dag! Men innan jag hann trycka på "publicera" så fick datorn rycket och allt försvann, kul va? ;) Och med det fina vädret vi har så vill man inte direkt sitta inne framför en datorskärm så det har ju dröjt lite extra... Men idag är det 30 grader i skuggan så det känns skäligt att vara inne en stund faktiskt :)

Som alltid så är det ju så ofantligt roligt att få träffa både mina valpköpare och mina "valpar"  Jag blir på riktigt lycklig!

Vi hade vädret på vår sida men för säkerhets skull så hade jag bokat Singeröds hundcenter där vi hade möjlighet att vara både inne och ute, den stora planen ute är dessutom inhägnad, himla bra! Här kommer vi nog ha fler träffar framöver :) 

Vi började med en gemensam promenad och då ingen av oss vart där och traskat tidigare så fick vi freestyla och vi kom oss tillbaka så resultatet borde räknas som gott.

Tanken för dagen var "träning av hund, för att det är kul" och kul hade vi och lite hund fick vi tränat. Anna hade även med sig bra tips och övningar på hur man tränar upp rörligheten i bogen, något som de flesta whippets behöver och kanske särskilt min uppfödning där Jippie och hennes avkommor kan bli lite stela. Det är så häftigt att se på Vita hur hennes rörelsemönster har ändrats med rätt övningar!

Jag åkte ifrån en stund, hem och rastade vovvarna och åkte och hämtade pizza. När jag kom tillbaka så hade vi en skön paus på altanen i både sol och skugga. I vanlig ordning ville jag ha lite uppställningskort och snälla som mina valpköpare är så ställer de upp på det. Det är ju så häftigt att få se deras utveckling! Från Nelson som är från min senaste kull (3 år) till Lexi som är från min första kull (närmar sig 10 år) och de två kullarna därimellan.

Det är kul att se hur de utvecklas, här har vi en ung Lexi.

Samma Lexi men med några år på nacken 

Lexi är från Viggo och Nota kullen.

 

Det finns ett album från dagen med bilder som jag fått ta från Linus snälla matte Anette, albumet hittar du här, eller i menyn till vänster under Photos och kennelträffen 2018.

Nota's Crew Indigo "Nelson" från Casper och Jippie kullen.

Nota's Crew Jealousy "Ellie" ur Joker och Jippie kullen.

Nota's Crew Lookin Out My Backdoor "Emma" som är ur Kevin och Våga kullen.

Nota's Crew Envy "Envy" som är ur Joker och Jippie kullen.

Nota's Crew Grudge "Vita" som är ur Joker och Jippie kullen.

Nota's Crew Ira "Alexia" hann vi aldrig ta något uppställningskort på men det gör inte henne något för hon tycker verkligen inte att det är något att hurra för ;) Alexia är ur min först kull efter Viggo och Nota.

Nota's Crew Trickster "Linus" som är från Joker och Jippie kullen.

 

Tiden går fort när man har roligt och snart var klockan såpass mycket att folk behövde rulla hemåt, jag behövde hem till vovvarna hemma med. Några följde med hem så tog vi en gemensam promenad här i Lane och fick prata lite mer :)

Stort tack till Änghagens foder för spons, även till Zoonet för spons och till Signeröds hundcenter för att vi kunde vara där!

Stort tack till er som kunde komma så jag kan få träffa er och mina juveler samlat vid ett tillfälle, guld värt! 

 

Jonas (Nota's Crew Gula) har ställts ut i Tyskland i veteranklass och det gjorde han med bravur! Bästa veteran båda dagarna och med veterancert, inte undra på när man är så snygg och rör sig så flott fast han snart är tio år gammal 

Jonas å matte Jana kommer jag få träffa om ett par veckor på stora specialutställningen i Strömsholm.

 

Även Jippie har visats i veteranklass, hon hatar det men jag behöver dammas av lite så det blev vänstervarv för oss i vänersborg, hon fick excellent och blev trea i klassen.

Visade även Cattis fina tik Lucy i öppenklass!

Tack Monica för bilden.

 

Anna och Vita har haft en kanonsommar i agilityn och jag tror att snart så är andra championatet i hamn! Deras lag Happy Feet blev årets bästa lag i mediumklass i hela Sverige!

 

Hoppas ni alla har en skön sommar!

ps valpplanerna går framåt ds

 

Tisdagen den 3 juli 2018 kl. 16:07

Allmänt | Permalänk

 

Kennelträff 2018

 

Kennelträffen för 2018 planeras till 26 maj!

Detta året tänkte jag hyra in oss på Signeröds hundcenter och dagen kommer handla om att träna hund, för att det är kul! Vi har nog alla våra små vardagsgrejer som inte riktigt sitter som de ska och jag tänkte på att vi kan prata om olika sätt att bli en duktigare tränare på så att vi kan få en ännu mer trivsam vardag tillsammans med våra vovvar. Jag återkommer om exakta tider men tänker att vi ses på fm och kör på hela dagen. Tänkte att alla kanske kan bidra med någon fika så kan jag nog fixa något storkok med mat (eller om vi beställer/åker och hämtar mat?). Vill man stanna till söndagen så går det att höra med Lane Loge om stuga eller campingplats. Stannar man över så kan man ju ha äta och dricka lite gott med :) 

Hoppas så många som möjligt kan och vill komma! Hör av er så snart jag vet så sparar jag lite tid med att behöva höra av mig till er alla för att få ett svar (enklare att planera när jag vet hur många vi blir).

 

Söndagen den 22 april 2018 kl. 15:11

Allmänt | Permalänk

 

Nytt år och nya möjligheter!

 2017 är till ända och det var ett år som till stort kretsade kring jobb, anställningen på Dingle Naturbruksgymnasium försvann då skolan lades ner, under uppsägningstiden fick jag vara på Nuntorp som västra götalandsregionen också valt att lägga ner. Att jobba på arbetsplatser under nedläggning tar på krafterna... Jag gjorde klart min trädgårdsutbildning som jag gärna vill bygga vidare på! Det söktes jobb till den milda grad att jobben nästan krockade med varann, var inne och tog några hundkurser på Uddevallas gymnasiala lärlingsutbildning, jag var i affärer och plockade upp lösgodis, jag var på Session Map och jobbade på lager och jag var på Bohusläns smådjursklinik som djurvårdare med utökad beörighet där jag hade tänkt att stanna. Men så kom ett erbjudande som inte gick att säga nej till. Dels en lön som jag mer är van vid, samt arbetsuppgifter som jag är som klippt och skuren för, Eriksbo parken utanför Angered där jag ska driva en anläggning med två minigrisar, tre getter, ett par kaniner och ett par höns, sköta parkens grönytor och hagar, ta emot besökare, vara rastvakt på Eriksbo skolan och vara behjälplig på fritids som ligger alldeles bredvid parken. Och hundarna kommer få följa med till jobbet även där (behind the scenes såklart).

2017 bjöd även på två underbara tackor vid namn Gullis och Hjärtat men de bjöd också på gråa hår då de är kända i Lane med omnejd då de inte ville vara i sin fina hage med massa bete utan notoriskt rymde hem till mig. Två sällskapssjuka damer! Jag har förvisso en tomt men det är inte mycket bete på den, så fåren åt nog upp allt växtmaterial som de kunde komma över... Nu har de flyttat till Tanumshede, har blivit äkta icke fritänkande fårskallar och väntar förhoppningsvis lammisar. Det gick ju dåligt att ha får hemma men Eriksbo parken både ha några får tycker jag :)

Hönsen är kvar och är fortfarande lika trevliga att ha pickades och krafsandes i trädgården, äggen är både goa och vackra! Prima nyttodjur!

Det flyttade in en Brittisk Korthår Idalir's Fairytale som hemma kallas Gato/Snoka, jag har sedan jag var tonåring viljat ha en "britt" och när Snokas uppfödare Ingela hörde av sig med ett erbjudande som var svårt att tacka nej till, så tackade jag ja. En jäkligt trevlig och kavat katt!

Kompessen tycker inte att det var lika kul med en ny katt i hushållet så gällande det är han en äkta gringubbe! Han har varit hos veterinären nu i slutet av året för en riktigt grundlig koll där allt såg bra ut utom en tand som var lite ful så nu är den borta med.

Åsså har vi vovvarna! Jag tycker inte att jag varit särskilt produktiv alls gällande hundarna *dåligt samvete* Vardagen rullar på, det blir vanliga promenader, det har vart lite nosework träning men inte alls så flitigt som jag hoppats, om jag inte minns fel så har jag inte visat någon av mina hemmaboende hundar på utställning? Ingen springträning och ingen rally eller viltspår... Men den årliga kennelträffen blev såklart av!  Men mina valpköpare har kompenserat min lathet då flera har gått kurser, vart på lite utställningar,Anna och Vita visat framtassarna och blivit sveriges första whippet som blir agiltiychampion  Tror även att hennes syster Envy med Elin är sveriges första whippet till att bli uppflyttad till klass 2 i nosework  

Udda flyttade från Malin till Sara och Glenn.

Till min stora sorg och saknad så finns inte Sakura med oss längre, efter många dagar på Blå stjärnan utan att få ordning på vad det var (misstanke gallgångar) så fick hon somna in  fy sånt tar så hårt och jag har verkligen svårt att återhämta mig.

Våga blev kastrerad i år för att försöka råda bot på hennes återkommande juvertumörer. Jippie har haft problem med en tå och ev "corn" i en trampdyna så hon har också legat under kniven. Och året avslutades med att Spira var till Stockholm för att kolla hjärtat som till min stora glädje var precis som det ska vara!

Huset har fått ett nytt badrum efter en läckande varmvattensberedare skyndat på renoveringen, och en luftvärmepump. Det går fortfarande "troll" på vinden så det är ett projekt som behöver fortsättas med (never ending story)... En ny spis har precis flyttat in med *tack mams och paps*

Även bilen har så som bilar brukar göra, krävt sitt och är nu återigen inlämnad så den kan vara bruksduglig ett tag till.

Lite kort kan jag summera 2017 som året då det skulle väldigt mycket pengar ut samtidigt som det var ovanligt lite pengar in men pengar är inte allt!

 

2018 ser jag fram emot!

Nytt jobb och det känns som att det mesta är iordning nu när kaoset börjat lägga sig. Ett samarbete mellan Nota's Crew och kennel Whippmix kommer förhoppningsvis resultera i en kull valpar  Kanske Luna kommer ut något mer på rallybanorna, kanske Spira kommer ut på lite nosework tävlingar, kanske Jippie kommer ut på någon utställning i veteranklass? Det ska planeras för den årliga och efterlängtade kennelträffen. Kanske det blir valpar? Kanske jag kan skärpa mig och få med kameran ut lite mer? Anyhow, 2018 har gott om möjligheter att bli ett bra år, tycker vi kör på det!

 

Söndagen den 14 januari 2018 kl. 11:48

Allmänt | Permalänk

 

GOD JUL

GOD JUL till alla mina valpköpare, vänner och bloggkikare!

 

Skickade iväg julkort till mina valpköpare men med min vanliga tidsplanering så kom de iväg i sista stund men jag hoppas att de hann fram (till er som bor i sverige iaf), annars har ni något att se fram emot i mellandagarna ;) 

Hoppas ni får njuta av en god jul, passa på att använda den lediga tiden till lite extra sköna promenader på dagens ljusa timmar, det ska vi göra! Tänk på att hålla chokladen under uppsikt så inte vovvarna kan komma åt den.

 

 

 

Söndagen den 24 december 2017 kl. 11:18

Allmänt | Permalänk

 

Redan december

 Återigen har det gått alldeles för lång tid sedan jag bloggade senast... Sedan det förra inlägget så har jag mest "hållt andan" och väntat på att få gjort Spiras hjärtundersökning för att veta mer om framtida planer. Så i måndags tog Cattis och jag en dagstur till Arlanda för att besöka Clarence Kvart som är en av Sveriges absolut bästa på att ultraljuda och diagnosticera hjärtan. Jag hade med mig Spira och Cattis hade med sig Lucy. Spänningen var olidlig!

Clarece hörde precis som min veterinär Karin något som lät som arota stenosis på Spira, vilket i så fall skulle vara en förträngning på aorta, om fallet så vore så skulle Spira vara utesluten ur avel då det är ett fysiskt fel på hjärtat som kan ge hunden problem med åldern.

Men allt är inte som det låter! Clarence hittade ingen förträngning på aorta, hela hjärtat, dess kamamre, klaffar och flöden såg fina ut.

Detta tillstånd av "falska" blåsljud är vanligare på sportiga hundar och kan kallas för atletic heart syndrome/innocent murmur/fysiologiskt flödesljud. 

Lättnaden är svår att beskriva men det var ljuvligt goda nyheter! Lika goda nyheter fick Cattis om Lucy så det var glada, om än trötta, miner hela vägen hem 

 

Med den goda nyheten så är valpplanerna för 2018 i full rullning och mer om dom kommer snart!

 

I veckan hakade Spira och jag på Ingela och åkte till Lysekil för att testa specialsök hos Karin på Swededog, vi körde på doften eucalyptus som hon redan kan. Ville se litegrann hur hon jobbade i ny miljö, hon fick testa olika urvalbanor och det var intressant att se hur hon valde att jobba under de nya förutsättningarna. Karin utbildar hundar inom specialsök för att exempelvis leta upp vägglöss och lär in det på ett lite annorlunda sätt än vad vi har jobbat på. Men alla erfarenheter är bra erfarenheter! Jag ska ta och damma av klickern igen då jag är sämre än jag trodde på att tajma rätt beteende verbalt (haha tydligt att matte behöver dammas av gällande både tajming och belöning). 

 

Har glömt att berätta att det flyttat in en liten kissemiss i hushållet här, Idalir's Fairytale, kallad Älvan, Gato, Snoka. Att kärt barn har många namn är ju vanligt i detta hushållet. En Brittisk korthår som är sköldpaddsfärgad och som jag fastnade för så snart jag såg första bilderna av henne. Stort tack till hennes uppfödare Ingela Weinberger som såg till att det blev möjligt.

Egentligen var det sämsta tajmingen för att ta på sig mer just nu, jag skiter inte pengar, varmvattensberedaren hade gått sönder och dessutom läckt så det hade blivit en fuktskada = badrumsrenoveringen kunde inte vänta utan behövdes göras typ NU. Ja ni vet sådär underbart som livet typ kan vara... Men nu är badrummet faktiskt klart, rev utrymmet där varmvattensberedaren har stått, rev även trappen upp till vinden för att göra badrummet lite större. Allt är nytt, fresh och helt. 

Jag har gjort klart min anställning på lagret och är åter på kliniken från och med imorgon. Det var med tungt hjärta som jag lämnade lagret, jobbet i sig är kanske inte särskilt spännande men kollegorna var verkligen guld, cheferna med, hela företaget var verkligen genuint. Mycket har hänt i mitt liv under den korta tiden som jag jobbade där men oavsett så fick kollegorna en på gott humör och man glömde sina vardagsproblem för en stund. Tack till Session map!

Nu väntar nya äventyr, hade gärna fått en liten paus emellan men livet låter sig inte vänta.

 

Söndagen den 10 december 2017 kl. 20:59

Allmänt | Permalänk

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

START

OM RASEN

OM KENNELN

BLOGG

KENNELTRÄFF

NEWS

WHIPPETS

PUPPIES

LITTERS

PHOTOS

ANGELS

LITE OM MIG

LINKS

TRIPPELPRISET

Tillbehörs länkar