Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trippelpriset

 Whippetklubben har ju ett instiftat pris som heter just Svenska Whippetklubbens Trippelpris och detta pris har funnits sedan 1995.

Personligen tycker jag att detta pris är en jättegod idé från klubben då det främjar att vi whippetägare är aktiva med våra hundar och även får uppskattning för det!

När hunden kvalificerat sig till trippelpriset så skickar man in sina uppgifter till klubben och sedan får man ett diplom utdelat på årsmötet samt ett uppmärksammande i whippetbladet med bild. Förutom äran, för detta är ett pris jag tycker att man ska vara stolt över!

 

Hur gör man då? Jo!

 

En merit inom var och en av nedanstående grupper är obligatorisk:

1. Utställning: hunden ska ha erhållit lägst priset certifikatkvalitet (CK) på officiell utställning alt. UK på av SW anordnad utställning.

 

2. Rundbane-, Whippet Race- eller Lure Coursinglicens, samt ha deltagit i två lopp alt. lure coursingprov (utöver licensloppen/proven) utan att ha blivit diskvalificerad.

 

3. Lydnadsprov, agility, bruksprov eller viltspår.
Lydnadsprov: hunden ska ha deltagit i ett officiellt prov och erhållit lägst pris(140p) i klass 1
Agility: hunden ska ha deltagit i två tävlingar oavsett klass utan att ha diskvalificerats.
Bruksprov: hunden ska ha deltagit i apellklass med lägst resultatet godkänd.
Viltspår: hunden ska ha godkänt anlagsprov.

Rallylydnad: Hunden ska ha tre godkända poäng (minst 70 poäng) i nybörjarklass.

 

En sista sporre kan även vara att om du tar trippelpriset med din Nota´s Crew hund så har du 1000 kr i rabatt på din nästa hund från kenneln.

Självklart ska man vara medlem i whippetklubben för att få ansöka om priset.

Det finns mer att läsa på whippetklubbens hemsida.

 

Om intresse finns så kan jag anordna en kennelträff där ni har möjlighet att gå viltspårsprov med era hundar, antingen anlagsklass eller öppenklass spår.

Nedan finns länkar samlade för att hitta olika

Utställningar

Lure Coursing prov

Samt Rally, Lydnad, Bruks och Agility prov.

 

Svenska vinthundsklubben har en utmärkt kalender där deras utställningar samt whippetklubben och kennelklubbens utställningar finns med. Om ni klickar här så kommer nu till den.

För att ställa på Vinthundsklubbens utställningar så behöver man vara medlem i svenska vinthundsklubben.

Man behöver även vara medlem i vinthundsklubben för att hunden ska kunna få sin lure coursing licens och för att få tävla.

 

Klicka här för mer information om lure coursing och PKLC. Här kan ni se  de tävlingar som planeras under året. För frågor om träningar för att ta licens så kan ni kontakta mig så hjälper jag er vidare.

 

Sen har ju även Svenska KennelKlubben (SKK) många utställningar i vårt avlånga land. Även där behöver man vara medlem i SKK för att få ställa ut. Klicka här för att komma till deras utställningskalender.

 

Och om man klickar här så kommer man till en sida som samlar "alla" inofficiella utställningar på ett och samma ställe, listan kommer fyllas på allteftersom. Att ställa på en inofficiell utställning kröver inte medlemskap i någon klubb. Bläddra neråt på sidan så hittar du dom.

 

Och klickar man här så hittar man planerade Rally tävlingar i vårt avlånga land! För att tävla så ska du vara medlem i Svenska Brukshunds Klubben (SBK). Man kan också välja att leta efter lydnads, bruks, agility samt IPO tävlingar.

 

.

START

OM RASEN

OM KENNELN

BLOGG

KENNELTRÄFF

NEWS

WHIPPETS

PUPPIES

LITTERS

PHOTOS

ANGELS

LITE OM MIG

LINKS

TRIPPELPRISET

Tillbehörs länkar